سخنرانی مدیر کل روابط عمومی استانداری مرکزی در همایش ملی جهاد تبیین با حضور رییس جمهور
توسط کارشناس روابط عمومی
بعد از ظهر ۵:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۶

عقیلی مدیر کل روابط عمومی استانداری مرکزی در همایش ملی جهاد تبیین و اطلاع رسانی هنرمندانه که با حضور حضرت آیت الله رییسی رئیس جمهوری برگزار شد، گفت: ارتباط و تعامل قوی تر با جامعه نخبگان، گروههای مرجع در سطح استانی و شخصیت های موثر و منتفذ می تواند به افزایش اعتماد عمومی و همراهی قوی تر آحاد جامعه با رویکردهای کلان حاکمیتی کمک کند.
عقیلی مدیر کل روابط عمومی استانداری مرکزی اظهار کرد: همراه سازی و مدیریت صحیح افکار عمومی با استراتژی کلان حاکمیتی، اساسیترین وجه حکمرانی نوین است. نظامات سیاسی با آگاهی از نقش و جایگاه افکار عمومی در توسعه و امنیت پایدار، توجهی خاص به اطلاع رسانی و اقناع عمومی دارند. این موضوع در ساختار قدرت نظام جمهوری اسلامی ایران که قائل به گفتمان مردمی امنیت و اقتصاد است؛ اهمیتی مضاعف دارد.
وی افزود: نقطه مرکزی گفتمان دولت سیزدهم که مزین به شعار «ایران قوی و دولت مردمی» است، جلب رضایتمندی و ارتقای خدمات عمومی به مردم است. در طی بیش از یک سال گذشته مجموعه دولت و شخص رئیس محترم جمهوری، با ترکیب هنرمندانه میز و میدان توانسته اند فضایی جدید از همدلی و نشاط اجتماعی را در کشور رقم زدند.
وی ابراز کرد: دیدار چهره به چهره ریاست محترم جمهوری با نخبگان، گروهها و فعالان اقتصادی 31 استان در طول یک سال، اتفاق مبارکی بود که به سهم خود باعث افزایش امید و اعتماد اجتماعی در کشور نسبت به تلاش های دولت در جهت حل مشکلات و چالش های توسعه استانی شد.
عقیلی افزود: اقدام شجاعانه و هوشمندانه دولت سیزدهم در اجرای قانون مردمی سازی یارانه ها آن هم در سال نخست، حرکت بسیار بزرگی بود که با همت و تدبیر ریاست محترم جمهوری با هدف ارتقای توان معیشتی جامعه و جلوگیری از رانت خواری انجام گرفت .به گواه همه اقتصاددانان، ارز ترجیحی باعث اتلاف منابع ارزی کشور و ایجاد رانت برای برخی از وارد کنندگان کالا و در گام بعدی تضعیف توان تولید داخلی می شد.
وی بیان کرد: در حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی نیز، دولت با اینکه رویه مذاکره و دیپلماسی را برای رفع تحریم های ظالمانه به کار گرفت اما اقتصاد کشور را به مذاکرات برجام گره نزد و به جای انتظار رفع تحریم ها از سوی دولت های غربی، تمرکز خود را به افزایش تولید داخلی و احیای واحدهای تعطیل شده معطوف ساخت. دولت با کار شبانه روزی و مدیریت جهادی توانست ضمن تسویه بدهی های برجای مانده از گذشته، اقتصاد کشور را در یک بستر رو به رشد قرار دهد .
مدیر کل روابط عمومی استانداری ابراز کرد: طبیعی است مسیر تبیین این خدمات از رهگذر مدیریت صحیح افکار عمومی می گذرد به خصوص در شرایطی که دشمنان بی سابقه ترین عملیات روانی و جنگ رسانه ای را علیه ملت ایران به کار گرفتهاند تا با تسخیر اذهان و مهندسی افکار عمومی، کشور را در یک فضای آشوب گرایانه قرار دهند.
عقیلی تصریح کرد: پر واضح است که نقش و رسالت روابط عمومی استانداری ها به عنوان راویان اصلی دستاوردهای دولت در سطح استان و متقابلا ایفای نقش انعکاس صدا و مطالبات عمومی جامعه به نهادهای حاکمیتی، بسیار پر اهمیت است و باید با گرفتن آرایش مناسب و مجهز شدن به ابزارهای سخت افزارانه و نرم افزارانه بتوانند تقویت کننده فضای همدلی و تعامل میان دولت و بدنه اجتماعی شوند.
وی بیان کرد: نهاد روابط عمومی متاثر از رسالت حرفه ای خود باید در کنار اطلاع رسانی از فرایند اقدامات و سیاستگذاری های کلان حاکمیتی در سطوح استانی، متوجه نقش خطیر "اطلاع یابی" و فهم عمیق و جامع مطالبات گروه های مختلف جامعه، دیدگاه های نخبگان استانی و نگرش عامه مردم به برنامه های دولت باشند تا پل ارتباطی موثق و قابل اتکا میان مردم و حاکمیت را برقرار سازند.
وی گفت: فریضه جهاد تبیین در یک چنین بستری معنا و مفهوم دارد. بایستی با اقناع صحیح مردم نسبت به کارآمدی گفتمان دولت مردمی، ابتکار عمل را به دست گیریم. تحولات و اتفاقات تلخ اخیر به خوبی نشان داد در صورتی که از قافله اطلاع رسانی و تبیین راهبرد و گفتمان دولت و درکنار آن، برملا ساختن توطئههای دشمن عقب بمانیم، دچار خسران خواهیم شد.
وی با بیان اینکه امروز نمی توان از حکمرانی فضای مجازی در مدیریت افکار عمومی غافل شد ،گفت: در حکمرانی فضای مجازی مدارس، معلم و مساجد باید پیشران باشند و توان تولید محتوای اقناع کننده برای نسل جدید به سرعت افزایش یابد و در این گذر کادر سازی حرفه ای در استانداری های سراسر کشور در حوزه خبری و اطلاع رسانی برای تعامل و مفاهمه با جوانان و نوجوانان کشور، ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
عقیلی بیان کرد: در دنیای کنونی، اگر روابط عمومی ها با توجه به کارکردهای شبکه های اجتماعی و نفوذ این شبکهها، عملکرد مناسبی نداشته باشند، عرصه را به این رقیب جدی خواهند باخت و شاهد خواهیم بود، شبکه های اجتماعی در فضای مجازی، جایگزین روابط عمومی ها خواهند شد، روایت های دروغین و شایعات منتشر میشوند و صدای حقیقت به گوش کسی نخواهد رسید.
وی تصریح کرد: تعامل در دنیای کنونی به «گفتمان برتر» تعبیر می شود و هنر یک روابط عمومی فعال و خلاق، برقراری ارتباط دو سویه بین مردم و مسئولان با ابزار رسانه است. این هدف، علاوه بر ارتقای همه جانبه روابط عمومی ها، ضرورت ایجاد «گفتمان واحد» در روابط عمومی ها را نیز گوشزد می کند.
عقیلی اظهارکرد: برای حضور قدرتمندان در میدان مبارزه با روایتهای دروغین در جنگ شناختی همه جانبه دشمن، ساماندهی و هماهنگی سکوهای انتشار در سطوح ملی و استانی، ارتباط و تعامل قوی تر با جامعه نخبگان، گروههای مرجع در سطح استانی و شخصیت های موثر و منتفذ می تواند به افزایش اعتماد عمومی و همراهی قوی تر آحاد جامعه با رویکردهای کلان حاکمیتی کمک کند.
مدیر کل روابط عمومی استانداری مرکزی ادامه داد: دستیابی به این هدف عالی، بدون داشتن تجهیزات روزآمد و دسترسی به فناوریهای جدید، در دنیای مدرن فعلی، امکان پذیر نیست. از این رو، هرچه روابطعمومیها به روزتر، مجهزتر و آماده تر و در صحنه حاضر باشند، موفقیتها و دستاوردهای زیادی خواهند داشت که از منافع آن، در نهایت خود جامعه بهرهمند خواهد شد.
عقیلی خاطر نشان کرد: رجای واثق داریم در پرتو رهنمودها و هدایتهای حضرتعالی و شورای اطلاع رسانی دولت، تحول مثبتی را در حوزه ساختاری و عملیاتی روابط عمومی ها شاهد باشیم تا این سنگرسازان بی سنگر در جنگ روایتها، نقش خود را در مواجهه با تحریف ها و شایعات به خوبی ایفا کنند و هدایت افکار عمومی را در مسیر طبیعی و منطقی برعهده گیرند.