اولین خط تولید سلول های خورشیدی در کشور در شهرستان خمین افتتاح شد
توسط محسن حسنی
بعد از ظهر ۳:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۲

طی مراسمی با حضور علی اکبر محرابیان وزیر نیرو ، محمود کمانی رییس سازمان انرژی های تجدید پذیر وزارت نیرو ، فرزاد مخلص الائمه استاندار مرکزی و تعدادی از مسئولان استانی و شهرستانی ، اولین خط تولید سلول های خورشیدی در کشور در شهرستان خمین افتتاح شد .
در این آئین ابتدا رییس سازمان انرژی های تجدیدپذیر وزارت نیرو گفت: در اقتصاد انرژی های تجدیدپذیر به دنبال ایجاد تحول هستیم.
محمود کمانی در ادامه افزود : در رتبه تاریخی و مهمی در بحث انرژی کشور قرار داریم، در دهه ۷۰ جمعی از دانشمندان ایران را در بین ۵ کشور بزرگ در بین تولیدکنندگان توربین قرار دادند و شرکت مانا انرژی پاک می تواند منشایی برای تولید سلول های خورشیدی باشد.
وی با بیان اینکه وابستگی به انرژی خورشیدی برای کشور آسیب زاست، گفت: احداث ۱۰ هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر در وزارت نیرو در حال پیگیری است، در حال حاضر ۹۰۰ مگاوات تولید انرژی تجدیدپذیر در کشورانجام می گیرد و باید ظرف ۴ سال به ۱۰ هزار مگاوات برسیم. وزارت نیرو از این حوزه در حال حمایت است و برای قبل از پیک ۱۴۰۱ به دنبال ایجاد ۵۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر هستیم.
رییس سازمان انرژی های تجدیدپذیر تصریح کرد: در اقتصاد انرژی های تجدید پذیر به دنبال ایجاد تحول هستیم و مدل های مختلف برای عقد قرارداد ایجاد می کنیم که شامل قرار داد با حوزه صنعت، صادرات برق تجدیدپذیر و استفاده از انرژی تجدید پذیر برای رمز ارزها می شود و منابعی برای خرید برق از این نیروگاه های کوچک و پشت بامی دیده شده است.
کمانی اضافه کرد: کشور پتانسیل بالایی دارد و حدود بیش از ۱۰۰ هزار مگاوات ظرفیت انرژی خورشیدی و ۴۰ هزار مگاوات انرژی بادی دیده شده است که می توان جایگاه ویژه ای را در این حوزه در اختیار داشت، همچنین استفاده از نخبگان فعال در این صنعت بسیار اهمیت دارد.
در ادامه استاندار مرکزی نیز گفت : رفع مشکلات کشور بنا بر فرمایشات مقام معظم رهبری با راهبرد اقتصاد مقاومتی و ۲ رکن اساسی اقتصاد دانش بنیان و مردمی میسر است.
فرزاد مخلص الائمه افزود: واحد تولیدی سلولهای خورشیدی خمین به معنای واقعی مصداق تحقق اقتصاد مردمی و بخش خصوصی است و در این درحالی است که و بند ب سیاستهای کلی انرژی ناظر به سایر منابع انرژی به جز نفت و گاز است اما به دلیل ضعف اقتصاد حوزه برق کشور، انرژیهای تجدیدپذیر سهم ناچیزی دارند.
وی بیان کرد: ۷۳ درصد برق کشور از گاز تولید شده که این امر آسیبهایی دارد و افق آینده مشخص نیست که در سالهای آتی شاهد تامین گاز مورد نیاز باشیم و از سوی دیگر مصرف گاز هم بالاست و شهرهای آلودهای مثل اراک و شازند با افزایش شمار بیماران سرطانی مواجهاند.
نماینده عالی دولت در استان مرکزی گفت: برای سالهای آینده های باید تدابیر لازم زیست محیطی برای امحای پنل های از رده خارج شده در دستور کار باشد.
استاندار مرکزی تصریح کرد: نیروگاههای حرارتی باید ملزم شوند تا در کنار خود نیروگاه تولیدی برای انرژیهای تجدیدپذیر داشته باشند به عنوان مثال در جوار نیروگاه هزار مگاواتی یک نیروگاه ۵۰ مگاواتی تولید انرژی تجدیدپذیر پیش بینی شود.
مخلص الائمه گفت: استانداری مرکزی برای رفع موانع و فضای بروکراتیک حاکم بر دستگاههای اجرایی در چارچوب اختیارات، آمادگی کامل دارد.
وی بیان کرد: سطح بهرهمندی از انرژیهای تجدیدپذیر کشور ناچیز است و امید داریم با اقدامات زیربنایی اقتصادی وزارت نیرو، انرژیهای تجدیدپذیر بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه وزیر نیرو نیز گفت: امسال پیش بینی شده تا بیش از ۶ هزار مگاوات در حوزه انرژی حرارتی به ظرفیت کشور اضافه شود و تا امروز بر اساس برنامه به پیش رفتیم و این رکوردی تاریخی است.
"علی اکبر محرابیان" در ادامه افزود: رکورد قبلی تولید برق حرارتی، چهار هزار مگاوات بوده است.
وی با اشاره به تاکید رئیس جمهور و برنامه مجلس بر تقویت برق حرارتی، تجدید پذیر و مدیریت مصرف ادامه داد: برنامه ریزی شده تا تابستان امسال ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت انرژی تجدید پذیر کشور افزوده شود.
وزیر نیرو اظهار داشت: سه مشکل آب، سوخت و محیط زیست در تولید برق وجود دارد و انرژی تجدید پذیر به خوبی پاسخ این مشکلات را داده است.
محرابیان گفت: انرژی خورشیدی بالاترین ظرفیت در کشور را دارد چراکه ۳۰۰ روز آفتابی در کشور داریم و در برخی مناطق کویری به ۳۵۰ روز میرسد.
وی با اشاره به بازدید از واحد تولید پنلهای خورشیدی خمین گفت: آنچه امروز در این واحد مورد بازدید قرار گرفت متفاوت از گزارشهای دریافتی بود و باید به مردم استان مرکزی تبریک گفت.
محرابیان بیان کرد: مشتاقانه منتظر هستیم که بخشهای دیگر این صنعت بهرهبرداری شود و هفتگی و ماهیانه پیگیری می کنیم و در جلسات هفتگی تکمیل این پروژه مورد توجه ویژه قرار میگیرد.
وی افزود: به طور متوسط بیش از ۱۵ هزار مگاوات کسری تراز تولید انرژی در کشور وجود دارد و ۲۲ درصد تقاضای مصرف در تابستان امسال با خاموشی یا ایجاد محدودیت برای صنایع مدیریت و بدون شک در این شرایط، تولید با چالش روبرو شد.
محرابیان ادامه داد: اگر سه شرکت دیگر مانند این واحد در کشور ایجاد شود به راحتی میتوان به گامهای بلندتر از برنامه برداشت.
وی افزود: نیروی کار در خط تولید این واحد، دانش آموختگان بهترین دانشگاههای کشور هستند .