استاندار مرکزی:
عزم دولت سیزدهم برای اصلاح نظام برنامه ریزی - مشکلات کنونی نتیجه اختلال در نظام تصمیمگیری است
توسط کارشناس روابط عمومی
بعد از ظهر ۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۱

دکتر مخلص الائمه استاندار مرکزی در نشست صمیمی با نمایندگان جامعه کار و تولید استان به مناسبت روز کارگر ،گفت: مشکلات کنونی نتیجه اختلال در نظام تصمیم گیری است .
دکتر مخلص الائمه استاندار مرکزی اظهار کرد: مدیران در شهرستان ها و مرکز استان مرکزی نباید پروازی باشند و اگر بومی هم نیستند باید در محل حضور داشته باشند.
وی افزود: چالش های مربوط به مسائل کلی جامعه از جمله مسائل معیشتی که همه را درگیر کرده، مسائل اختصاصی حوزه کارگری در سطح ملی، مسائل مربوط به کارگران استان و شهرستان های استان و موارد اختصاصی بنگاه های خاص در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار دارد.
وی افزود: مسائل حوزه کارگری و آرمان های موجود در این حوزه، آرمان ها و نگاه های بلندی است اما در میدان عمل مشکلات عدیده ای وجود دارد که کار را سخت کرده است. حجمی از کار ما درگیر مشکلاتی است که از گذشته بوجود آمده و اساسا نباید این مشکلات ایجاد می شده و انرژی که برای حل این مشکلات گذاشته می شود بیش از انرژی است که برای کارهای تحولی و نو و پیشرفت گذاشته می شود.
استاندار مرکزی تصریح کرد: در مسائل کلان حکمرانی سه مولفه را برمی شماریم که این سه مولفه در کنار یکدیگر نگاشت مسیر را شکل می دهد، وزن گذشته، فشار حال و کشش آینده یک مثلث را شکل می دهد که اگر وزن هر یک از این رئوس مثلث سنگین تر باشد، مسیر حرکت ما به آن سمت خواهد بود.
مخلص الائمه بیان کرد: انرژی که برای وزن گذشته صرف می شود بیشر از کشش آینده است و این مهم کار را سخت کرده و جای تاسف دارد، ای کاش فرصتی بود که نگاه ها صرف آینده می شد.
وی ادامه داد: در نظام اجرایی کشور و استان تقسیم کار وجود دارد و دستگاه های اجرایی موظف هستند کار خود را به خوبی انجام دهند، استاندار و استانداری بیش از آنکه به سمت حل مسائل برود باید از ساز و کار حل مسائل اطمینان حاصل کند.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: مشکلات کنونی نتیجه اختلال در نظام تصمیم گیری است که امروز با آنها درگیر هستیم، نظام تصمیم گیری، نظام مختلی است. به طور متوسط هفته ای ۴۵۰ نامه مردمی به استانداری ابلاغ و بالغ بر هزار پیامک و پیام برای بنده ارسال می شود.
مخلص الائمه بیان کرد: مدیری که در تهران نشسته و پس از یکبار مراجعه به استان، می خواهد برای صنعت استان تصمیم گیری کند، با مدیر حاضر در میدان تفاوت زیادی دارد، مدیران در شهرستان ها و مرکز استان نباید پروازی باشند و اگر بومی هم نیستند باید در محل حضور داشته باشند.
وی به پیگیری در خصوص مدیران دو تابعیتی نیز تاکید کرد و گفت: مدیری که تعلق به استان نداشته باشد به نفع اقتصاد کشور نخواهد بود.
استاندار مرکزی با اشاره به سند تحول دولت اضافه کرد: سند تحول دولت اسفندماه سال گذشته در ۲۴۴ صفحه با ۳۷ موضوع همراه با چرخش های تحول آفرین، چالش ها و عوامل رفع چالش ها و ۱۰۲۳ اقدام اجرایی به همه دستگاه های اجرایی ابلاغ شد تا در سه بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت عملیاتی شود. در این سند به ۳۷ موضوع پرداخته شده است و مدیران استانی موظفند برش استانی این سند را از سازمان خود دریافت و آن را اجرا کنند. خلاصه این ۲۴۴ صفحه ختم به دو مورد حمایت از تولید و تغییر سبک زندگی می شود.
وی یکی از چالش های مطرح شده در این سند را وابستگی به نفت دانست و گفت: خوشبختانه در حال حاضر روند فروش نفت در حال نزدیک شدن به دوران قبل از وضع تحریم هاست.
مخلص الائمه عنوان کرد: واردات در برخی موارد به تولید ضربه وارد می کند و بدیهی است که برخی وارد کننده ها حاضر هستند هر قیمتی را بپردازند که برخی شرکت های قدرتمند که بواسطه خصوصی سازی از صحنه خارج شده اند به تولید برنگردند. برخی واردات و صادرات ها منافعی برای برخی دارد که در روند معیوب تصمیم گیری شکل می گیرد.
وی بر حل مسائل سهامداری برخی شرکت ها نیز تاکید کرد و گفت: درخصوص واگن پارس رفع مشکل شده و هپکو در حال بلندشدن از زمین است و باقی نیز در حال رفع مشکل هستند. البته شرکت های کوچک و متوسط فراوانی نیز وجود دارند که مشکلاتی دارند که باید آنها نیز مورد بررسی و رفع قرار گیرد.
مخلص الائمه عنوان کرد: استانداری وظیفه پارو زدن قایق ادارات استان را بر عهده ندارد و مشکلات باید توسط خود ادارات از طریق مسیر قانونی رفع شود. امیدواریم بتوان با اصلاح روند اجرا و نظام تصمیم گیری در سطح کشوری مشکلات را حل کرد. تا نظام تصمیم گیری اصلاح نشود اتفاق خاصی رخ نخواهد داد، تا زمانی که حجم تولید مسائل بیشتر از حل آنها باشد مشکلات ادامه خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: تمام مسائل شهرک های صنعتی استان توسط مدیرعامل شرکت شهرک ها در حال رصد است که بیشتر آنها مربوط به سالهای گذشته است و در صورت حل می توان به کارهای نوآورانه فکر کرد. امید است بتوان شهرک صنعتی دانش بنیان هوشمند در استان راه اندازی کرد که در این راستا زمین هایی در استان معرفی شده وامیدواریم بتوان چنین کارهای نوآورانه را دنبال کرد.
استاندار مرکزی اضافه کرد: مواردی از جمله پیگیری موضوع راه اندازی واحد آندسازی ایرالکو از وظایف معاونت عمرانی است که اقداماتی در این خصوص در حال انجام است. ظرفیت ها و نقاط قوت و فرصت های استان بیشتر از مشکلات است و نیازمند یکسری اقدامات بنیادین هستیم که به تعبیر قام معظم رهبری به یک حرکت جهشی و جهادی با حفظ اصول و چارچوب های اصلی و تغییر بنیادین در روش ها و شیوه ها و کارکردها برسیم.
در این نشست از کارگران، واحدهای نمونه استان و گروه های کار استان تقدیر و تشکر بعمل آمد.